Sustainability
Management i praksis

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Den giver dig og din organisation et effektivt kompetenceløft på kort tid, og forløbet ledes af branchens bedste praktikere. Du får overblik, indblik og nye forretningsorienterede handlemuligheder, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere med det samme. 

Klar til fremtiden

Uddannelsen sætter dig i stand til at styre forretningen sikkert gennem de lovkrav, standarder, og forventninger, der stormer ind over virksomheden fra alle sider. Det gælder uanset om du er virksomhedsleder, formaliseret CSR/ESG-manager eller noget helt tredje. Kurset er relevant for alle, der føler behovet for et effektivt kompetenceløft.

12 grunde til at være med:

 1. Styr på din rolle og på bæredygtig ledelse i praksis 
 2. Overblik over de strategiske og operationelle niveauer af indsatsen 
 3. Forretningsnære værktøjer skabt af erfarne praktikere 
 4. Personlig udveksling med erfarne eksperter 
 5. Papir på dine kompetencer 
 6. Tjek på terminologierne 
 7. Styr på standarder og systematik 
 8. Fod på lovgivning samt krav til rapportering og kommunikation 
 9. Stærkt personligt netværk indenfor CSR og ESG 
 10. Ny status i virksomheden og på arbejdsmarkedet 
 11. Værktøj til at gøre en bæredygtig forskel i verden

Den 12. grund er, at vi brænder for kvalitetsundervisning, hvor tunge slides er forbudt og erstattet af engagerende formater og interaktive læringsprincipper. Vores deltagere har en generel tilfredshedsscore på 4,6/5, mens selve undervisningen scorer 4,8/5. 

Forløb

Uddannelsen består af 6 undervisningsdage med to ugers mellemrum, hvor vi starter med at få overblik over historiske perspektiver, gængse terminologier og anvendte standarder. Så flyttes fokus til principper for strategisk og operationel praksis, herunder fx rapportering og kommunikation. Mellem modulerne udføres praksisnære opgaver, der hjælper dig til at finde din rolle, slibe dine våben og bruge uddannelsens indhold til at styrke forretningen. 

Modulbeskrivelser

Modul 1:
Introduktion og perspektiver

Det store overblik over begreberne og din nye rolle

I dette modul introduceres du til dine medkursister og til uddannelsens opbygning. Modulet har fokus på at give overblik over de mange forskellige termer og centrale begivenheder og sammenhænge i feltet. Modulet klarlægger managerens rolle og introducerer bl.a. den internationale minimumsstandard for samfundsansvar og bæredygtig ledelse, som du med fordel kan bruge til at overskue og navigere efter.

Holdepunkter:

 • Velkomst og intro
 • Termer, begivenheder og perspektiver
 • Din rolle i en ny virkelighed
 • Den globale minimumsstandard for samfundsansvar
 • Bæredygtig ledelse i praksis
 • UNGPs, OECD’s retningslinjer, GHG, FNs Verdensmål etc.

 

Modul 2:
E for Environment

Modulet gennemgår internationale standarder inden for miljø- og klimaforhold.

I dette modul introduceres de væsentlige miljø- og klimaforhold, som du bør kende til. Fokus er på internationale standarder, som indgår i nuværende eller kommende lovgivning og som udgør en faktor du skal forholde dig til forretningsmæssigt. Dertil behandles dine muligheder for at arbejde struktureret med ”Environment”.

Holdepunkter:

 • Indblik i væsentlige miljø- og klimaforhold
 • Internationale standarder og lovgivning
 • Dine ledelsesmæssige muligheder
 • Planetære grænser, cirkulær økonomi og biodiversitet
 • GHG klimaregnskab, LCA og ISO-standarder m.fl.

 

Modul 3:
S for Social bæredygtighed

Modulet gennemgår de centrale elementer og den internationale minimumsstandard for social bæredygtighed og menneskerettigheder.

I dette modul introduceres væsentlige forhold, som du bør kende til og forholde dig til i arbejdet med social bæredygtighed. Du får styr på den globale minimumsstandard for samfundsansvar og arbejdet med menneskerettigheder i praksis. Der arbejdes med internationale standarder, som indgår i nuværende eller kommende lovgivning og som du bør kunne arbejde med forretningsmæssigt. Endelig behandles dine muligheder for at arbejde struktureret med ”Social”.

Holdepunkter:

 • Indblik i væsentlige sociale forhold
 • Internationale minimumstandarder for social bæredygtighed
 • Dine ledelsesmæssige muligheder
 • De 48 menneskerettigheder og samfundsansvar
 • Diversitet og mangfoldighedsledelse
 • Ruggie Principles, UNGPs, OECD’s retningslinjer

 

Modul 4:
G for Governance og økonomisk bæredygtighed

Modulet gennemgår de centrale elementer og internationale standarder inden for god selskabsledelse og anti-korruption.

I dette modul introduceres væsentlige forhold, som du bør kende til og forholde dig til i sit arbejde med at forebygge korruption og sikre en bæredygtig ledelse af din organisation. Fokus er på de internationale minimumsstandarder, som indgår i nuværende eller kommende lovgivning og som du skal kunne håndtere forretningsmæssigt.

Holdepunkter:

 • Indblik i væsentlige anti-korruptionsforhold og god selskabsledelse
 • Internationale minimumstandarder for økonomisk bæredygtighed
 • Dine ledelsesmæssige muligheder
 • Den danske årsregnskabslov og komiteen for god selskabsledelse
 • UNGPs og OECD’s retningslinjer

 

Modul 5:
Analyse, strategi og handlingsplan

Her samles indsigterne fra modul 1-4 til med henblik på strategisk ruteplanlægning og forretningsmæssig implementering.

I dette modul introduceres de analyser, som virksomheder bør grundlægge sine bæredygtighedsstrategier og handlingsplaner på. Vi arbejder med indsigt i markedet, i organisationen, i lovkrav og i eksterne interessenters krav og behov. Derudover har vi fokus på, hvordan analyser omsættes til forretningsnære strategier og operationelle handlingsplaner.

Holdepunkter:

 • Foranalyse (Sustainability baseline)
 • Corporate Sustainability Due Diligence (CSDD)
 • Materiality assessment (Single & Double)
 • Strategiudvikling og processen
 • Fastsættelse af SMART-mål og ambitioner
 • Udvikling af handlingsplan

 

Modul 6:
Implementering, kommunikation og rapportering

Modulet introducerer og udfolder din rolle i implementering af strategi og handlingsplan i organisationens hverdag.

Her konkretiseres din samlede rolle i implementeringen af bæredygtighed i organisationen. Vi har fokus på dig som forandringsagent, projektleder og sparringspartner på udfærdigelsen af bæredygtighedspolitiker i praksis. Derudover fokuseres på nuværende og kommende lovgivning og best practice inden for kommunikation og rapportering.

Holdepunkter:

 • Manageren som forandringsleder og projektleder
 • Standarder og lovgivning i rapportering
 • Lovgivning og best-practice i kommunikation
 • Bæredygtighedspolitikker
 • Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
 • CSR-rapportering i praksis

Uddannelsesforløb i Aarhus

Her byder vi dig velkommen på det nye Comwell i Aarhus C med udsøgte faciliteter og forplejning, og nem adgang med tog, bil og Letbane. Alle kursusdage stater 09:00 og slutter 16:00

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

 • Modul 1: tirsdag d. 14. marts
 • Modul 2: tirsdag d. 28. marts
 • Modul 3: tirsdag d. 18. april
 • Modul 4: tirsdag d. 2. maj
 • Modul 5: tirsdag d. 16. maj
 • Modul 6: tirsdag d. 30. maj

Pris

35.000 kr. inkl. undervisningsmaterialer og forplejning.
Priserne er eksklusive moms, men inklusive alle materialer og forplejning. Ønsker du at overnatte hos Comwell i forbindelse med undervisningen, er vi klar til at hjælpe.

Har du brug for mere info?

Vi er klar med alt det, du gerne vil vide på info@sbsolutions.dk og på telefon (+45) 61 67 61 58.

Det siger deltagerne

”Jeg synes det er positivt, at kurset favner så bredt, som det gør. Frem for et fokus på hot topics, som verdensmålene eller cirkularitet alene, så starter vi fra bunden og får det hele med. I mit arbejde har jeg mest arbejdet med social bæredygtighed. Derfor er det godt at få et bedre indblik i de andre aspekter af ESG. Jeg erindrer ikke før at have deltaget i undervisning, hvor jeg kunne holde et skarpt fokus gennem mere end 100 slides på én dag.”

Mads Holm, Corporate Responsibility Team Lead, ECCO Holding A/S

”Mit udgangspunkt for at deltage i kurset er få viden og kvalificeret sparring til arbejdet med at gå fra bæredygtighedsstrategi til implementering på det operationelle niveau. Uddannelsen i sustainability management i praksis giver både en solid indføring i bæredygtighed historisk, begrebsmæssigt og lovgivningsmæssigt, såvel som praksisnær viden om, hvordan man bedst sikrer forretningsdrevet bæredygtighed.”

Helle Thorsøe Larsen, Kommunikationskonsulent, Ejendomsselskabet Olav de Linde

”Det overrasker mig, at jeg allerede efter første dag føler, at jeg har fået så meget ud af det. Det er rart at få et overblik over hele området, men det er specielt nyttigt af få den struktur og det fokus, som man ikke selv kan læse sig frem til. Jeg har ansvar for indsamling af data til vores klimaregnskab, så det er der mit fokus ligger her og nu, men kurset har allerede givet mig rigtig meget. Det tegner ret godt indtil videre.”

Karen Bock, Administrationschef, Ejendomsselskabet Olav De Linde

“Jeg har ikke en baggrund indenfor området, så det er rigtig godt med den strukturerede tilgang og det forretningsmæssige fokus i undervisningen. Kangamiut har haft en lidt mere sporadisk tilgang til bæredygtighedsarbejdet, så det er godt at få det her overblik, så vi kan udvikle en helhedsorienteret tilgang og strategi for vores indsatser fremadrettet.”

Annette Mortensen, Management Support, Kangamiut Holding

”Jeg var spændt på, om niveauet passede til mig, da jeg er relativt ny i sustainability management, men underviseren er rigtig god, og det fungerer bare godt. De historiske nedslag gør det nemt at forstå begreber og baggrunde.”

Nina Larsen, Seniorrådgiver, DKPU FMBA

”Arbejdet med klima var nyt for mig, men kurset har givet mig en rigtig god grundforståelse af, hvad det vil sige at arbejde med klima og klima-regnskab. Vi kom på en pædagogisk måde hele vejen fra globale principper til konkrete handlinger, og jeg føler mig langt mere parat til at indgå i de opgaver der opstår i arbejdet med klima og svare de interessenter, der ønsker at få uddybet hvad Easyfood gør i klimadagsordenen.”

Kirsten Jensen, Chief Innovation Officer, Easyfood

 +

Har uddannet sig via vores træningstilbud

 +

Har deltaget på et af vores live online webinars

  af 5

Er den gennemsnitlige tilfredshedsscore fra vores deltagere

Vi står bag Klimakurser

Vi har udviklet et en række kurser, der enkelt og hurtigt giver ledere og medarbejdere kompetencer til at arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis. Kompetencer, der klæder jer på til at møde nuværende og kommende klimakrav på en måde, der styrker forretningen.
Besøg Klimakurser.dk >⃝