ESG to the point

Gratis webinarserie

I arbejdet med ESG synes listen over opgaver utømmelig, spørgsmålene utallige og det samme gælder udbuddet af kurser og webinarer, der vil informere og opkvalificere. Derfor har vi skabt en ny gratis webinarserie, der går direkte til kernen på nogle af de mest aktuelle ESG-problemstillinger: “ESG to the Point”. Webinarserien er vores svar på en ESG-maggiterning, der serverer en koncentreret, men letfordøjelig gennemgang af nøgletemaer inden for ESG.

  • Hvornår? Hver første tirsdag i måneden kl. 8:15 – 9:00 inkl. spørgsmål
  • Hvor? Online
  • Pris? Gratis!

Vores eksperter leverer skarpe præsentationer, konkrete vejledninger samt dybdegående indsigter i emner som Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), Science Based Targets initiative (SBTi), European Sustainability Reporting Standards (ESRS), transitionsplanlægning, ESG-rapportering og meget mere. Formålet med serien er at gøre komplekse ESG-emner konkrete og forståelige, så du bliver mere sikker, afklaret og inspireret til at tackle dine bæredygtighedsopgaver effektivt.

Hold dig opdateret med annonceringer af kommende webinarer ved at abonnere på vores nyhedsbrev, og følg os på vores sociale mediekanaler og på vores hjemmeside.

Webinars

18. juni kl. 8:15 – Scope 3: Upstream-udledninger (1/2)

Hvordan sporer man de drivhusgasudledninger, der opstår inden virksomhedens produkt kan sælges? Hvor kommer materialerne fra, hvordan og hvor langt er de blevet transporteret for at nå frem til din virksomhed? Og hvad med håndtering af affald, medarbejderpendling og forretningsrejser?

Spørgsmål som disse melder sig ofte, når man først kaster sig over arbejdet med virksomhedens scope 3 upstream-udledninger. I dette webinar vil vi dykke ned i de otte kategorier af upstream-udledninger, der dækker din virksomheds aktiviteter før produktionen på fabrikken eller handlen i virksomhedens butikker.

Webinaret er afholdt og tilmeldingen er derfor lukket.

Læs mere her.

2. juli kl. 8:15 – Scope 3: Downstream-udledninger (2/2)

Hvordan skal du udregne udledninger for jeres produkter eller ydelser efter de forlader produktionen? Og hvad med udledninger relateret til jeres investeringer og franchises?

Dette er alt sammen eksempler på spørgsmål, I kommer til at stille jer selv, når I kommer til at se nærmere på klimaregnskabets scope 3 downstream-kategorier. Selvom jeres produkter eller ydelser har forladt virksomhedens matrikel, skal de nemlig stadigvæk medregnes i virksomhedens klimaregnskab.

I dette webinar vil vi dykke ned i de syv kategorier af downstream-udledninger og gennemgå dem én efter én med konkrete eksempler på, hvilke typer af data, der skal indsamles.

Læs mere her.
Tilmeld dig direkte her.

6. august kl. 08:15 – CSRD: Hvad skal der rapporteres på?
Svar: det kommer sørme an på jeres forretningsmodel og industri!
I dette webinar giver SBS seniorrådgivere dig en overordnet gennemgang af CSRD fra A til Z. Du får et indblik i timeline for indfasningen af de nye regnskabsregulativer og hvad din virksomhed skal være opmærksomme på.
Gennemgangen indebærer blandt andet
  • En oversigt over, hvad der er obligatorisk og hvad der er afhængig af dobbeltvæsentlighedsanalysen
  • Et overblik over hierarkiet i ESRS; temaer, sub-temaer, sub-sub-temaer; måltal: hvad er obligatorisk, og hvad er DMA afhængig?
  • Indsigt i de obligatoriske temaer og hvad de indebærer – ESRS 2 og E1: baseline for Scope 1, 2 og 3 samt transitionsplan frem mod 2050
  • Hvordan ser CSRD-rapporten ud? (Den er en del af ledelsesberetningen)
  • Hvordan kan en CSRD-rapporteringsproces se ud
  • Revisors kvalitetskrav: hvad er det egentlig de skal revidere?
  • Kort indflyvning til forretningsmodelles betydning (og at det ikke er ligegyldigt hvad forretningsmodellen er!)

Læs mere her.
Tilmeld dig direkte her.

Vil du have information om kommende webinarer?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om kommende webinarer, kurser og ESG-nyheder direkte i din indbakke.

Du har booket en af aftale til ESG Tilstandsrapport.

Vi står altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

Kontakt os på (+45) 44 40 60 44 eller info@sbsolutions.dk

Venlig hilsen

Sustainable Business Solutions