Er din virksomhed omfattet af CSRD, eller bliver den det i fremtiden? Hos Sustainable Business Solutions tilbyder vi rådgivning omkring CSRD compliance, ESRS’erne samt hjælp til udarbejdelse af dobbelt væsentlighedsanalysen, som er en central del af rapporteringsarbejdet ifølge CSRD.
Udrulningen af CSRD’et er i fuld gang, og de første danske virksomheder er fra 2024 omfattet af EU’s nye rapporteringsdirektiv. Hos Sustainable Business Solutions kan vi hjælpe din virksomhed med de forskellige udfordringer, der knytter sig til arbejdet med at blive CSRD compliant. Vi tilbyder kompetenceløft, skræddersyede workshops, én-til-én-sparring samt udarbejdelse af dobbelt væsentlighedsanalysen, som er en del af kravene for at leve op til CSRD direktivet.
CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Det er en europæisk lovgivning, der har til formål at udvide og forbedre rapporteringen om bæredygtighed blandt virksomheder. Direktivet udvider de nuværende krav til ikke-finansiel rapportering ved at inkludere flere virksomheder og kræve mere detaljerede oplysninger om miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) forhold.
For virksomheder betyder CSRD, at de skal levere mere omfattende og standardiseret information om deres bæredygtighedspræstationer. Dette inkluderer data om klimaændringer, ressourceforbrug, sociale forhold som arbejdsforhold og ligestilling samt ledelsesmæssige praksisser. Formålet er at øge gennemsigtigheden og gøre det lettere for investorer, forbrugere og andre interessenter at vurdere virksomheders bæredygtighedsindsatser.
Implementeringen af CSRD indebærer, at virksomheder skal opgradere deres interne rapporteringssystemer, sikre nøjagtigheden af de indsamlede data og muligvis involvere eksterne revisorer for at verificere rapporterne. Denne øgede indsats er designet til at sikre, at virksomheders bæredygtighedsrapportering er lige så pålidelig og sammenlignelig som deres finansielle rapportering, hvilket fremmer en mere ansvarlig og bæredygtig økonomisk udvikling i hele Europa.
CSRD introducerer mere omfattende rapporteringskrav, som forpligter omfattede virksomheder til at rapportere dybdegående om de tre dimensioner af bæredygtighed: miljø, sociale forhold og ansvarlig virksomhedspraksis. Bæredygtighedsrapporteringen skal baseres på de såkaldte ESRS’er (European Sustainability Reporting Standards), udarbejdet af EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group). ESRS omfatter 12 standarder, der dækker aspekter som klimaændringer, forurening, arbejdsforhold i værdikæden og forbrugerbeskyttelse, med fokus på at sikre sammenlignelighed og detaljeret rapportering.
En central del af CSRD er princippet om dobbelt væsentlighed, hvor virksomheder skal vurdere og rapportere på to områder:
Disse vurderinger er afgørende for at forstå både de finansielle risici og virksomhedens bidrag til samfundsmæssig bæredygtighed. For at opnå dette er det essentielt med et klart overblik og effektive arbejdsprocesser.
Hos Sustainable Business Solutions tilbyder vi rådgivning omkring CSRD compliance, ESRS-standarder og hjælp til udarbejdelse af dobbelt væsentlighedsanalysen. Vi hjælper også med at skabe et klart overblik over hele processen. Kontakt os endelig for en uforpligtende samtale.
Bjarne Jacobsen, Kommunikations- og CSR-chef, Middelfart Sparekasse
Amanda Mikkelsen, Controller & CSR Manager, Asetek
Ninna Holch, CSR Officer i Spar Nord
Pernille Kiær Sørensen, Head of Sustainability, Lemvigh-Müller A/S
Kirsten Jensen, Chief Innovation Officer, Easyfood
Steffen Toft Spiele, CSR-ansvarlig, OK a.m.b.a
Bjarne Jacobsen, Kommunikations- og CSR-chef, Middelfart Sparekasse
Bjarne Jacobsen, ESG- og Kommunikationsdirektør
Pernille Kiær Sørensen, Head of Sustainability, Lemvigh-Müller A/S
Steffen Toft Spiele, ESG & Sustainability Partner
Steffen Toft Spiele, ESG & Sustainability Partner
Steffen Toft Spiele – ESG & Sustainability Partner
Steffen Toft Spiele, ESG & Sustainability Partner
Amanda Mikkelsen, ESG Manager, Asetek
Steffen Max Høegh, tidl.CSR Direktør Holmris B8 Circular